da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Inspiration med Lego og leg

Published on 23. oktober 2015

Inspiration med Lego og leg

Årets CSR Awards tidligere på måneden blev fejret i Vejle med et fuldt dagsprogram med spændende internationale talere, mindre workshops og selvfølgelig uddeling af årets priser.  CSR Greenland var med for at få inspiration til CSR arbejdet i Grønland og spotte trends fra udlandet.

 

Blandt dagens talere var Lego’s direktør Jørgen Vig Knudse,n som uddelte Lego-klodser til alle 800 deltagere – og derefter bad dem bygge en and. Med udgangspunkt i den energi, som leg skaber i en forsamling – der blev bygget med stor iver ved alle borde – talte han om hvordan Lego’s vigtigste bidrag til samfundet er at skabe læring, leg og innovation. Med andre ord er produktet altså kernen i virksomhedens CSR indsats, fordi det har en så positiv effekt. Udgangspunktet er tanken om at skabe ’fælles værdi’ med udgangspunkt i virksomhedens kernekompetencer.

 

Derudover har Lego selvfølgelig en række CSR indsatser i forhold til menneskerettigheder, arbejdsforhold, leverandører og ikke mindst miljø. Senest har Lego annonceret en donation på 1 milliard kroner til at finde et nyt, mere bæredygtigt plastikmateriale, som Lego-klodserne kan laves af i fremtiden, i stedet for det miljøskadelige plastik som indgår i dag.

 

Blandt de internationale talere var Vikram Singh højdepunktet. Han er en  del af initiativet ’100 resilient cities’ som arbejder med byer i hele verden om at blive modstandsdygtige og fremtidsparate – både når det kommer til klimaforandringer, men også migration, økonomiske forandringer og meget andet.  Der kan kun være en deltagende by i hvert land, og i Danmark er det Vejle som har kastet sig ind i initiativet. De deltagende 100 virksomheder får penge til at ansætte en ’Chief Resiliance officer’ til at arbejde med området, masser af teknisk assistance og adgang til innovative services fra sekretariatet.

 

Der er stadig plads i initiativet, men man skal melde sig til inden udgangen af 2015 – og der lukkes kun 100 byer ind.

 

Måske der er en grønlandsk by som kunne se fordele i sådan et spændende program som er fuldt betalte af Rockefeller fonden?

 

Læs mere på: www.100resilientcities.org

Comments (0)Number of views (4130)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud