da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Mødetider og CV for skoleelever

Published on 5. oktober 2015

Mødetider og CV for skoleelever

Hvorfor stilles der krav om at møde til tiden? Hvad er et CV og betyder det noget, om du dukker op til jobsamtale med huller i bukserne eller kasket ned over øjnene? Det kan være svært for folkeskole-elever at vide, hvilke krav og forventninger de vil møde i det "voksne" erhvervsliv - og derfor skal de forberedes bedre. Det er hele grundtanken i  projektet "Virksomhederne ud i skolerne - skolerne ud i virksomhederne", som CSR Greenland driver i de fire byer Aasiaat, Sisimiut, Paamiut og Qaqortoq.

Du kan læse mere om selve projektet her på hjemmesiden under fanebladet "Aktiviteter" - "Projekter og partnerskaber".

Selve arbejdet ude i byerne er nu gået i gang for alvor, og Sisimiut har lagt hårdt ud. Her er de to 8. klasser på Minngortuunnguup Atuarfia med i projektet, og deres forældre fik en intro til forløbet på et forældremøde på skolen den 27. august, hvor flere af de deltagende erhvervsfolk fortalte om deres job og egen uddannelse. 

Den 28. september var Royal Greenlands HR-chef Søren Olsen Damgaard på besøg på skolen og fortalte eleverne om uddannelses- og jobmuligheder i RG, samtidig med at han fortalte om virksomhedens krav til både elever, lærlinge, praktikanter og fastansatte - krav om at møde til tiden.

I slutningen af oktober vil kommunikationschef hos KNI, Sofia Geisler, besøge klasserne og fortælle om, hvordan man skriver et CV, og hvad den personlige fremtoning betyder.

De virksomhedsrepræsentanter, der har meldt sig til at lave en indsats i løbet af projektet, vil på skift besøge de deltagende elever på skolen, og de vil desuden arbejde med at oprette en kontaktliste over interesserede virksomheder, på det lokale erhvervsråds hjemmeside, så folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner lynhurtigt kan finde kontaktinfo på de medarbejdere, som tager sig af elever, praktikanter o.l.

Også i projektets øvrige byer er der gang i planlægningen af aktiviteter for de deltagende klasser, så målet om et tættere samarbejde mellem skole og erhvervsliv kan føres ud i livet.

Comments (0)Number of views (3602)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud