da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Stor folkesundhedsundersøgelse gennemføres af Center for Sundhedsforskning i Grønland

Published on 30. august 2017

Stor folkesundhedsundersøgelse gennemføres af Center for Sundhedsforskning i Grønland

2.800 grønlændere fra 10 bygder og 10 byer skal måles og vejes

Det næste halvandet år skal Center for Sundhedsforskning i Grønland under Statens Institut for Folkesundhed undersøge omkring 2.800 grønlændere fra 10 bygder og 10 byer.

Et rejsehold skal veje, måle, tage blod- og urinprøver og måle lungefunktioner og blodtryk på det repræsentative deltagere.

Dataene indsamles og rapporteres til de grønlandske sundhedsmyndigheder. Spørgsmål afklares som hvordan det grønlandske folkesundhed har det både fysisk og mentalt. Resultaterne skal også hjælpe med at svare på, hvor forebyggende indsatser skal prioriteres.

 

53 sundhedsambassadører på vej

CSR Greenland, Grønlands Idrætsforbund og Departement for sundhed har lanceret et 3 årigt sundhedsprojektet ”Sunde Arbejdspladser” og uddanner 53 sundhedsambassadører i løbet af september. Målet er at hæve folkesundheden i Grønland.

 

”Vi har dannet et partnerskab fordi vi har en fælles interesse i at hæve folkesundheden. Sundhedsambassadørerne skal være med til at forankre sundhedstiltag i virksomhederne og motivere deres kollegaer til et sundt liv. Vi ønsker også at skabe en synergieffekt ved at aktivere virksomhederne og medarbejderne, som i sidste ende tager viden og erfaringer med hjem og giver videre til deres børn og omgivelser og herved bidrager til at hæve sundheden i befolkningen”, siger Ivinnguaq Kristiansen, CSR Greenland

 

Link: Ny, stor befolkningsundersøgelse tager temperaturen på folkesundheden i Grønland

Comments (0)Number of views (1339)

Author: CSR Greenland

Categories: Dansk

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud