da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Uformelt møde om de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Published on 30. august 2017

Uformelt møde om de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Sara Olsvig mødtes med CSR Greenland for at tale om en grønlandsk handleplan for verdensmålene

Uformelt møde om de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling og agenda 2030

Tirsdag den 8. august 2017 mødtes formand for IA Sara Olsvig med bestyrelsesformand for CSR Greenland Brian Buus Pedersen, næstformand Martin Kviesgaard og sekretariatsleder Lotte Frank Kirkegaard til et uformel orienteringsmøde om, hvordan de 17 bæredygtighedsmål bruges som ramme i CSR Greenland og om, hvilke tanker Naalakkersuisut, har gjort sig med verdensmålene nationalt.

 

De 193 lande i FN vedtog i 2015 de 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling - også bare kaldet verdensmålene. Verdensmålene fylder stadig mere i de internationale fora, som er særligt relevante for Grønland - her tænker vi på de arktiske lande og de nordiske lande. Mange internationale og nordiske regeringer og virksomheder arbejder allerede systematisk med verdensmålene. Derfor er det meget relevant at drøfte det - også på et overordnet politisk niveau” , Brian Buus Pedersen

 

CSR Greenland er interesseret i at drøfte videre, hvordan erhvervslivet og regeringen kan arbejde sammen om Agenda 2030 og verdensmålene. Dialogen skal danne baggrund for, at CSR Greenland og Naalakkersuisut i fællesskab trækker i retning af en bæredygtig udvikling i Grønland. Dialogen er også led i en styrkelse af de nuværende partnerskaber med Selvstyret og de konkrete samarbejdsprojekter, man sammen har udviklet herunder.

 

”De første grønlandske virksomheder er begyndt at arbejde med Verdensmålene. Det passer godt til vores medlemsvirksomheders fokus på, at skabe fælles værdi for samfundet og forretningen at arbejde med en konkret og håndgribelig ramme, som verdensmålene er. Vi glæder os til at se, hvordan Grønland kan være med til at løfte verdensmålene”, Martin B. Kviesgaard.


CSR Greenlands Strategi 2020 - for et bæredygtigt Grønlandsætter fokus på en række af verdensmålene, som er af afgørende betydning for en bæredygtig udvikling. Se den officielle grønlandske udgave af Verdensmålene.

Comments (0)Number of views (1306)

Author: CSR Greenland

Categories: Dansk

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud