da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

"Bedre uddannelse forudsætning for bedre økonomi"

Published on 28. august 2017

"Bedre uddannelse forudsætning for bedre økonomi"

Nationalbankens analyse af Grønlands økonomi er helt klar - der skal bedre uddannelse til

Ud fra Nationalbankens analyse af Grønlands økonomi, bragte torsdag den 17. august 2017 netavisen Sermitsiaq.AG artiklen ”Bedre uddannelse forudsætning for bedre økonomi”. Her pointeres bl.a. at det gå for langsomt med at løfte uddannelsesniveauet og at det vil skade erhvervsudviklingen, hvis ikke flere gennemfører en uddannelse.

 

Erhvervslivet skal være med til at løfte folkeskolen

Af samme grundlag gik vi i 2014, i gang med at undersøge løsninger til, at få flere i uddannelse. Den netop afsluttede pilotprojekt ’Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne’ har bragt 4 skoler og det lokale erhvervsliv tættere sammen.

 

Projektafslutningsrapporten bliver offentliggjort i september. En Projektleder skal arbejde videre med resultaterne under projektet ’VI SES!’. ’Vores Interaktive Skole-Erhverv Samarbejde” indebærer udvikling af en værktøjskasse til skole-erhverv-samarbejde, som alle kommuner og skoler kan få gavn af i Grønland.

 

I 2018-2021 ønsker vi at udvide dette til et treårigt projekt i 10 grønlandske byer/bygder – stadig med fokus på motivation og inspiration af eleverne i folkeskolens ældste trin til at tage en uddannelse efter folkeskolen, gennem et intensiveret samarbejde mellem skolerne og erhvervslivet. Projektet anslås at omfatte godt 400 elever, hvilket er knap 50 % af en ungdoms årgang. Målet er en stigning på 35 % i andelen af elever der går videre til en ungdomsuddannelse efter tre år for de deltagende klasser. CSR Greenland arbejder intenst på at skaffe ekstern finansiering til dette projekt

Comments (0)Number of views (1467)

Author: CSR Greenland

Categories: Dansk

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud