da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Uddannelse! Kom nu med ind i kampen

Published on 16. februar 2017

Uddannelse! Kom nu med ind i kampen

Den seneste uges tid har der – igen – været en intens debat, blandt andet på Sermitsiaq Online, om den grønlandske folkeskoles niveau. CSR Greenland ønsker at bidrage til den debat med erfaringer fra organisationens og vores medlemmers eget arbejde.

 

 

 

CSR Greenland har et læserbrev i Sermitsiaq og AG i denne uge - se hele læserbrevet via linket nederst på siden. Herunder et uddrag.

Erhvervsliv, organisationer og privatpersoner kan alle hjælpe med at løfte folkeskolen.

CSR Greenlands medlemmer har valgt uddannelse som et af de vigtigste fokusområder. Den demografiske og økonomiske udvikling her i landet gør, at mange virksomheder allerede nu og i særdeleshed fremover mangler uddannet arbejdskraft.

Vi er enige med de fleste af debattørerne i, at det lave karakterniveau i folkeskolen og det faktum, at alt for få af en afgangsårgang fortsætter i uddannelsessystemet efter folkeskolen, er dybt problematisk. Men i stedet for at lede efter ”de skyldige” har vores medlemmer valgt selv at slå dørene op og bidrage konstruktivt og praktisk til, at de unge mennesker kan lære mere om mulighederne på arbejdspladserne og fordelene ved at uddanne sig.

Erhvervsfolk i skole og unge i virksomhederne
I halvandet år har vi drevet pilotprojektet ”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne”, der har som erklæret mål at øge andelen af elever, der fortsætter i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Projektet har siden sommeren 2015 kørt i Paamiut, Sisimiut og Aasiaat, hvor det lokale erhvervsliv har arbejdet tæt sammen med en skole hvert sted om at give eleverne på ældstetrinnet et større kendskab til job- og uddannelsesmuligheder. Klasserne har været på en række virksomhedsbesøg, erhvervsfolk har besøgt skolerne og talt om eksempelvis at skrive CV’er, om vigtigheden af at møde på arbejde til tiden hver dag og lignende. Der har været holdt lokale uddannelsesmesser, fodboldkampe og meget mere.

Læs mere om, hvordan vi kan skabe værdi for folkeskolen i resten af læserbrevet Kom med ind i kampen. Ilungersuussinermut ilanngugitsi!

På billedet ses styregruppen for 'Virksomhederne ud i skolerne - skolerne ud i virksomhederne'. Fra venstre er det Birthe Therkildsen (IMAK), Lotte Kirkegaard (CSR Greenland), Karno Lynge (USK), Brian Chemnitz (Brugseni), Michael Binzer (Formand), Carsten Pedersen (GrønlandsBANKEN), Jens Lyberth (Royal Greenland). Laust Løgstrup (Forvaltningschef i Qeqqata) kunne desværre ikke være med på billedet.

Comments (0)Number of views (4011)

Author: CSR Greenland

Categories: Dansk, Greenladic

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud