da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Cirkulær økonomi! Hvordan kan vi tjene penge på affald?

Published on 1. februar 2017

Cirkulær økonomi! Hvordan kan vi tjene penge på affald?

Byplan ønskede inspiration til, hvordan virksomheder kan udnytte fordele ved cirkulær økonomi.

Arealholderne i entreprenørdalen fik inspiration til forretningsudvikling baseret på blandt andet genanvendelse af 'naboers' affald og biprodukter. Deleøkonomi, fælles indkøb og samarbejde om projekter kan også skabe en god fortjeneste i fremtidige forretninger. Det var nogle af konklusionerne og emnerne, da Kommuneqarfik Sermersooq havde samlet arealholderne i entreprenørdalen til en workshop om områdets fremtidige udvikling. CSR Greenland præsenterede tankerne bag cirkulær økonomi, som har et enormt udviklingspotentiale - også i Grønland.

Vores nuværende lineære model for økonomisk vækst tager udgangspunkt i ’tag ressourcer, fremstil og smid væk’, hvilket er dyrt og miljømæssigt uforsvarligt. Dertil kommer, vi løber tør for ressourcer. Cirkulær økonomi handler om at holde materialer og produkter i det økonomiske kredsløb længst muligt. Med cirkulær økonomi åbnes mulighed for, at de ressourcer, som ellers ville være endt som affald, kan indgå i produktionen igen eller som input i et helt nyt kredsløb. I en cirkulær økonomi bevares værdien af produkter og materialer således længst muligt. Materialer genanvendes og affald og ressourceanvendelse minimeres. Idéen er også, at vi tænker anderledes i vores måde at designe og udforme produkter, løsninger og processer på så vi bruger færre ressourcer.

EU og de nordiske lande har gennem de sidste tre år arbejdet intensivt på initiativer som skal fremme en cirkulær økonomisk tilgang.

Alene for Danmark er vurderingen at en omstilling til en mere cirkulær økonomi alene vil betyde en økonomisk gevinst på mellem 3,6 og 6,2 milliarder kr. årligt.

Du kan læse mere om cirkulær økonomi i links nedenstående eller kontakte Lotte i sekretariatet, 363716.

Comments (0)Number of views (2099)

Author: CSR Greenland

Categories: Dansk, Greenladic

Tags:

More links

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud