da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Velkommen til nye medlemmer

Published on 22. november 2016

Velkommen til nye medlemmer

Hvad er CSR? Hvornår og hvordan kan det give mening at arbejde med samfundsansvar, og hvad er der i det for både virksomheder og samfund?

Det var nogle af emnerne ved det introduktionsmøde, som CSR Greenland holdt tirsdag den 22. november for nogle af sine nye medlemmer. CSR Greenlands ekspert Anne Mette Christiansen forklarede i sit oplæg, at CSR først og fremmest handler om den fælles værdi, som virksomhederne kan skabe med ekstraordinære indsatser på miljømæssige, sociale og etiske områder til gavn for både virksomheden selv og samfundet.

Mødedeltagerne fra virksomhederne Qalut Vónin, Nuuk Sømandshjem, Illit Forsikring og Café Mik bød også ind med eksempler fra egne og andre virksomheder, og de diskuterede blandt andet om det er muligt og hensigtsmæssigt at skelne mellem almindelig forretningsudvikling og en særlig CSR-indsats. Er det for eksempel CSR, er det bare sund fornuft eller er det forretningsudvikling, når vodbinderfirmaet Qalut Vónin til stadighed arbejder på at lave fisketrawl at lettere materiale, så fiskerne skal bruge mindre brændstof?

Anne Mette Christiansen fortalte om flere eksempler på grønlandske virksomheder, der har forholdt sig strategisk til deres CSR-arbejde og har valgt særlige fokusområder, der hænger tæt sammen med samme virksomheders kernekompetencer. Det gælder fx GrønlandsBANKEN, der har en stor indsats på at øge finansiel forståelse blandt eksempelvis eleverne på uddannelsesinstitutioner og Brugseni, der går ind i et udviklingsarbejde med leverandører for at forbedre og øge andelen af grønlandske råvarer.

Comments (0)Number of views (3117)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud