da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Bæredygtighed på skemaet hos Inuili

Published on 30. september 2016

Bæredygtighed på skemaet hos Inuili

Hvordan begrænser kokkene madspild, hvordan kan procesteknikere hjælpe med at spare på strømmen i køkkenet og hvordan kompetenceudvikler vi leverandørerne af de lokale råvarer? Det var de helt nærliggende og lavpraktiske spørgsmål, der blev stillet til eleverne på levnedsmiddelskolen Inuili i Narsaq, da CSR Greenlands sekretariatschef Lotte Frank Kirkegaard var på besøg i begyndelsen af september.

Det overordnede tema var bæredygtighed og samfundsansvar, og der var fokus på, hvordan eleverne helt konkret kan arbejde med disse begreber i deres uddannelse og selvfølgelig senere i deres virke på arbejdsmarkedet.

Der blev talt om, hvordan man som fx kok kan begrænse madspild ved at være meget bevidst i sine indkøb, planlægge i god tid og – når der så alligevel af forskellige grunde bliver produceret for meget mad – kan give dette til eksempelvis hjemløse, måske alderdomshjemmet eller andre i nærsamfundet, der kan bruge det.

Et andet eksempel på, hvordan man kan tænke mere bæredygtighed og ansvarlighed ind i branchen, er procesteknikeres fokus på energiforbruget. Kan man tilrettelægge produktionen i eksempelvis storkøkkener, så der ikke bruges unødigt meget strøm?

Et emne, der også optog eleverne, var hvordan de kan medvirke til at udvikle såvel lokale råvarer ved at efterspørge dem, og hvordan de kan bidrage til de lokale leverandørers udvikling af kompetencer. Det kan eksempelvis være ved at gå i dialog med dem om opbevaring, transport og så videre. Inuili tilbyder allerede i dag hygiejnekurser til de lokale fiskere og fangere, hvilket også bidrager til øget fælles værdi.

Ud over mødet med eleverne, holdt Lotte Kirkegaard også et mere generelt oplæg om CSR for skolens lærere og ledelse. Her introducerede hun deltagerne til Corporate Social Responsibility, både overordnet og i en grønlandsk kontekst, lige som hun fortalte om organisationen CSR Greenland, der blev oprettet i 2010 og nu har næsten 50 grønlandske virksomheder, der arbejder sammen om at skabe fælles værdi for det grønlandske samfund.

På møderne med både elever og lærere blev der også diskuteret, hvordan Inuili kan være med til at skabe mere bæredygtighed i Narsaq og i hele Sydgrønland, og hvordan de kan arbejde med bæredygtig udvikling og samfundsansvar i undervisningen.

Comments (0)Number of views (7263)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud