da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Kundepanel hjalp med workshop

Published on 29. september 2016

Kundepanel hjalp med workshop

Selv om man har arbejdet bevidst og ambitiøst med CSR gennem adskillige år, så kan virksomhedens politik og strategi på området sagtens tåle et serviceeftersyn. Derfor tilbyder CSR Greenland sine medlemmer en workshop til både nye og gamle medlemmer.

For nylig tog Kalaallit Nunaanni Brugseni imod det tilbud. Lotte Frank Kirkegaard og Anne Mette Christiansen fra CSR Greenland styrede slagets gang en intens formiddag for koncernens ledergruppe. De indledte med at se på CSR-strategien fra 2010, hvor der blev fokuseret på de eksterne temaer grønlandske fødevarer, sundhed og miljø og de interne temaer uddannelse og ansvarlige indkøb. Workshopdeltagerne vurderede KNBs status på dissse områder, og derefter kom et lille kundepanel på besøg. Panelet fortalte om deres oplevelser af indkøbssituationer hos KNB, og de fortalte hvordan og i hvilket omfang, de lagde mærke til særlige CSR-indsatser i butikkerne.

Workshopdeltagernes og kundepanelets inputs blev brugt senere på formiddagen i arbejdet med at lave en SWOT-analyse på CSR-temaerne og en prioritering af det de næste handlinger og det videre forløb med arbejdet. Det fortsatte arbejde med CSR blev naturligvis også koblet op på KNBs nye forretningsstrategi med overskriften ”Udnyt potentialet”, og der blev talt om fordelene ved at udvikle mere markante og synlige projekter til at kommunikere om CSR-arbejdet.

KNBs direktør Susanne Christensen var glad for at kunne bruge workshoptilbuddet fra CSR Greenland:

-          I en travl hverdag med mange opgaver er det godt at få rusket lidt op i sine værdier og CSR fokusområder, så da vi blev gjort opmærksomme på tilbuddet fra CSR Greenland, tog vi straks imod, siger hun og fortsætter:

-          Det blev en spændende formiddag, hvor nye i ledergruppen fik en tættere tilknytning til CSR strategien / politikken og de gamle en fin opfriskning. At vi så kunne få knyttet dele af CSR strategien over på vores nuværende forretningsstrategi – gjorde det jo ikke mindre godt. Endelig fik vi gjort CSR nærværende igen, ved at få sat konkrete handlinger på.

Comments (0)Number of views (6334)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud