da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Få styr på mål, resultater og principper

Published on 27. september 2016

Få styr på mål, resultater og principper

FNs nye verdensmål, de såkaldte Sustainable Development Goals (SDG'er), er med deres let kommunikerbare mål og effektive formidling med symboler og klare farver, blevet det nye sort i virksomhedernes CSR-arbejde. Mange virksomheder indarbejder verdensmålene i deres strategier for samfundsansvar og bygger bæredygtighedspolitikkerne op omkring disse mål. Men betyder det så et farvel til de hidtidige, internationale mål og principper for CSR-arbejdet som for eksempel Global Compacts ti kendte principper om mennesker- og arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption? og til FNs Guiding Principles?

Nej, de forskellige måder at tænke CSR på kan sagtens forenes, og det endda til alles bedste. Det handler en artikel på websitet www.csr.dk om. Her beskriver Birgitte Kofod Olsen, hvordan SDG'erne, guiding principles og Global Compact med fordel kan kombineres og supplere hinanden. Hun mener ikke, at virksomhederne skal vælge enten-eller i deres arbejde og rapportering.

"En anden – og bedre – løsning er det dog at se SDG-erne og Global Compact-principperne som indbyrdes forbundne. Sammen kan de skabe et solidt grundlag for en CSR-indsats, der på den ene side åbner for nye forretningsmuligheder, som bidrager til den globale dagsorden for bæredygtig udvikling, og på den anden side håndterer risikoen for at påvirke mennesker og miljø negativt", skriver hun blandt andet.

Du kan læse hele den spændende artikel her.

Comments (0)Number of views (3080)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud