da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Lad være at gøre det så svært

Published on 9. september 2016

Lad være at gøre det så svært

På årets store CSR event i Børsen i København – i år med titlen: ”Fremtidens Bæredygtige Virksomhed” var et af temaerne værdidrevne forretningmodeller. Her blev sat fokus på inklusion og det rummelige arbejdsmarked med nogle stærke eksempler til inspiration også for grønlandske virksomheder.

De forskellige talere gav hver især eksempler på hvorfor - og ikke mindst hvordan - man kan arbejde med inklusion på arbejdspladsen.

-          Det giver os en fantastisk omdømmekapital i lokalsamfundet. Når vi søger nye ufaglærte medarbejdere, har vi over 100 ansøgere – de andre virksomheder, som ligger ved siden af, får en eller to”, fortalte direktør Peter Nørgaard fra hobbyartikel-virksomheden Creative Company.

Han har fra start haft ambitionen om, at 15% af medarbejderne skal være hentet fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag med omkring 200 medarbejdere betyder det, at omkring 30 medarbejdere ikke ville være kommet ind på denne arbejdsplads, hvis man alene havde fokuseret på fuld arbejdsevne og kompetencer.

Hos Creative Company starter de fleste i praktik men det er altid med henblik på, at der skal være et job til vedkommende, hvis praktikperioden forløber tilfredsstillende. Peter Mølgaard fortalte, at det kun er en enkelt medarbejder, hvor han selv har truffet beslutning om efterfølgende ansættelse – i alle andre tilfælde er det en gruppe af medarbejdere, der har bedt om at få ansat personen, der har været i praktik.

- Det giver et enormt sammenhold på arbejdspladsen”, fortæller han og supplerer med en række historier om Creative Company’s mange positive inklusionshistorier. Som sin afsluttende pointe peger han på, at vi som virksomheder skal lave være med at gøre inklusion til noget svært:

-Det giver bare rigtig god menneskelig og forretningsmæssig mening. Bare gør det. Ikke alt det snak”. Creative Company sælger før øvrigt deres produkter i Grønland gennem blandt andre Arctic Import.

De store virksomheder havde også gode, lokale eksempler. Jonas Engberg fra IKEA fortalte om, hvordan virksomhedens CSR strategi ikke bare er global men også i høj grad lokal ned til de enkelte byer. I varehuset i Aalborg har IKEA et samarbejde med Huset Venture, som tilbyder forskellige, meget ’håndholdte’ forløb for udsatte medarbejdere. Forløbene giver medarbejderne meget konkrete, nemme opgaver med alt fra opfyldning, enkel kundeservice og kantinedrift. Fordi forløbene er så håndholdte kan medarbejderne af og til efter forløbet overgå til normale ansættelsesvilkår. Jonas fremhæver, at indsatsen er rigtig godt for kundernes og ikke mindst for medarbejdernes opfattelse af virksomheden.

Hos IKEAs varehus i Tåstrup er det lykkedes at skabe et leverandørpartnerskab med den lille multi-etniske systue Place de Bleu.. Systuen, som består af indvandrerkvinder på kanten af arbejdsmarkedet, sælger puder og pudebetræk syet af resterne fra IKEAs stof tilbage til varehuset – og modellen har vist sig at være en gevinst både for kvinderne, som er i arbejde og for IKEA, som tjener ganske godt på produkterne. Modellen er så succesfuld, at den nu eksporteres til IKEA varehuse i hele verden.

I debatten spurgte CSR Greenland bl.a. til, hvordan de forskellige virksomheder oplever samarbejdet med kommuner og jobcentre. Tilbagemeldingen var enslydende – det er helt afgørende for indsatsen, at samarbejdet med kommuner og jobcentre fungerer godt. Det er ofte ikke tilfældet. Alle virksomheder i panelet fremhævede eksempelvis udskiftning af medarbejdere og kontaktpersoner, udfordringer med at matche de rigtige personer med de rigtige tilbud og manglende fokus på at få personen i et rigtigt job. Med andre ord ligner det altså ganske meget det billede, som de grønlandske virksomheder tegner. Men det lykkes altså alligevel.

Dansk Erhvervs CSR Dag blev afholdt sammen med Foreningen for Statsautoriserede Revisorer (FSR) og Erhvervsstyrelsen i Børsen i København d. 9. september 2016.

Comments (0)Number of views (3205)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud