da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Arctic Circle - den menneskelige dimension

Published on 23. oktober 2015

Arctic Circle - den menneskelige dimension

Den årlige ‘Arctic Circle’ konference i Reykjavik var fyldt med grønlandske og internationale perspektiver på udviklingen i Arktis. Ud over den forventelige fremhævning af klimaforandringerne, så var det behovet for uddannelse, viden og kompetencer, der prægede debatten.

 

Lørdagens session om ’the human dimension’ var et af konferencens højdepunkter. Det var Minik Rosing og Kuupik Kleist, der stodbag sessionen under Greenland Perspective initiativet. Sessionen handlede om vigtigheden af uddannelse  og på hvordan vi bedst får udnyttet de uformelle kompetencer, der findes i Grønland – altså folks erfaringer og viden, de har opnået andre steder end gennem skolesystemet.

 

Randi Mortensen fra Departementet for Uddannelse gennemgik fakta med fokus på hvor mange unge, der forsætter i uddannelsessystemet og hvor mange der faktisk når frem til at have en uddannelse. Og selv om tallene langsomt bliver bedre, så er der stadig lang vej.  

 

Kuupik Kleist gennemgik en ny publikation, som ’Greenland Perspectives’ står bag om uddannelse i Grønland. Her er samlet de relevante informationer om uddannelsessystemet og den aktuelle jobsituation i Grønland. Særligt interessant er publikationens data i forhold til køn – den peger på, at mange af de job, der er gået tabt de sidste 10 år er typiske ’mande-job’, mens de nye job, der er skabt (overvejende i den offentlige sektor) helt overvejende er blevet besat af kvinder.

 

I den efterfølgende diskussion blev der efterspurgt nye relevante løsninger i forhold til uddannelse og brug for uformelle kompetencer. Her var fokus på at få virksomhederne med i overvejelserne. Det gav anledning til at præsentere CSR Greenlands nye skole-projekt og tankerne heri, som sammen med organisationens arbejde på inklusionsområdet passer som fod i hose med de tanker, der ligger i Greenland Perspective’s arbejde.

Comments (0)Number of views (3066)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud